4-6 fő részére 2 gyönyörű közepes vagy nagy, érett padlizsán leszedünk a konyhakertben.
(Ha nincs konyhakertünk, akkor veszünk a piacon) Alaposan megmossuk, majd hosszában félbevágjuk
és alufóliával letakarva a sparhelt előmelegített sütőjébe tesszük és puhára sütjük.
(Ha nincs sparheltünk, akkor a gáz vagy villanysütőnket 170 C-ra előmelegítjük s puhára sütjük).
A héjját amíg még forró lehúzzuk. Alaposan összetörjük, sóval, fehérborssal, pici mustárral
és egy csipet szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát
belekeverjük. Végül tejszínnel és majonézzel krémmé keverjük. Tálalás előtt lehűtjük.
Kemencében sült, friss ropogós cipóra kenve kínáljuk. (Ha nincs kemencénk.......)